Online kaart toont duurzame microgrid-energieprojecten wereldwijd

De online tool Microgrid Hub toont bedrijven die wereldwijd al de transitie naar duurzame energie inzetten door gebruik te maken van CO2-vrije microgrids.  

De World Business Council voor Duurzame Ontwikkeling (WBCSD) heeft vandaag de online tool Microgrid Hub  gelanceerd. Dat gebeurde tijdens het negende Microgrid Global Innovation Forum in Washington. 

De Microgrid Hub is een online bibliotheek waar je wereldwijd commerciële bedrijven en industrieën kan terugvinden die (deels) vertrouwen op CO2-vrije microgrids. De bedoeling is dat bedrijven met soortgelijke projecten hun informatie hier delen

Energievraag

Een microgrid is een reeks energiebronnen die, indien nodig, kunnen opereren naast het elektriciteitsnet. Normaal gezien zijn microgrids afhankelijk van fossiele brandstoffen, vandaag zijn er systemen die vooral op hernieuwbare energie draaien.

Deze systemen worden volgens de WBCSD steeds vaker door bedrijven geïmplementeerd om aan de toenemende energievraag te voldoen en tegelijk hun uitstoot naar beneden te krijgen. CO2-vrije microgrids stellen bedrijven in staat om de energievraag bij te houden terwijl de kosten lager liggen en de uitstoot van broeikasgassen daalt, stelt de organisatie.

De bedoeling van de Hub is om de industrie en de zakenwereld te inspireren met voorbeelden van bedrijven die wereldwijd microgrid-projecten hebben geïnstalleerd in vaak diverse geografische omstandigheden. De bedoeling is dat geïnteresseerde bedrijfsleiders via deze tool in contact kunnen komen met projectontwikkelaars die deze duurzame microgrids mee vorm hebben gegeven. 

De WBCSD is een koepelorganisatie van commerciële bedrijven die nadenken over de transitie naar duurzame energie. Ze onderzoeken hoe die transitie kan verlopen en de overstap naar duurzame energie tegen 2030 een feit kan zijn.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten