Nooit eerder leefden er zo weinig mensen in extreme armoede

Tot ongeveer 1800 leefde 94% van de wereldbevolking in extreme armoede. Er was amper voldoende voedsel om te overleven en hongersnood was nooit veraf. Men had geen proper drinkwater en nauwelijks bescherming tegen de winterkoude. Er waren infectieziekten en oorlogen. Extreme armoede en ellende was de doorsnee toestand voor de meeste mensen. (1)

De afgelopen 200 jaar nam de extreme armoede steeds verder af. Vandaag leeft nog 8% in extreme armoede en het cijfer blijft verder dalen. Nog nooit leefden er zo weinig mensen in extreme armoede. (2) Uiteraard is dat nog altijd 8% teveel en hopelijk kunnen we dit de volgende jaren herleiden tot 0%.

(1) en (2): bron: Boudry, Maarten. Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat. Uitgeverij Polis, 343 p.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten