HOGENT steunt studenten die de wereld willen verbeteren

Opnieuw ondersteunt het ENGAGE fonds van HOGENT twee fantastische projecten waarmee HOGENT studenten hun wereld verbeteren. Met het ENGAGE fonds geeft HOGENT de studenten een duwtje in de rug om initiatieven rond sociale verbondenheid, gezondheid en welzijn te realiseren.

Het ENGAGE-fonds is aan zijn tweede editie toe en dit jaar dienden de studenten zeven dossiers in. De jury was verrast door de kwaliteit en het enthousiasme waarmee de ideeën werden verdedigd. Die jury, waar ook studenten deel van uitmaken, selecteerde uiteindelijk twee projecten: één rond eenzaamheid, een tweede wil een inclusieve scoutsgroep opstarten. Elk krijgen ze 500 euro.

Mede dankzij de HOGENT Studentenraad, die dit jaar een rist activiteiten organiseert om het fonds ook te financieren, nemen de studenten steeds vaker het eigenaarschap van het ENGAGE-fonds op. Op vraag van die Studentenraad verlaagt het ENGAGE-fonds vanaf volgend jaar de drempel. Zo kunnen ook meer bescheiden projecten aanspraak maken op een ENGAGE-funding.

ENGAGE-project ‘De Kariboes’

Charlotte Goossens, Maya Caterin, Hera Vangheluwe en Cheyenne Willems willen een inclusieve, Gentse scoutsgroep. In hun opleiding komen de dames  vaak in aanraking met mensen  met een beperking, voor ENGAGE-kiezen ze daarom bewust voor diversiteit. Door kwetsbare groepen te betrekken bij de scoutswerking willen ze een positieve impact creëren op het buurtleven van de Neermeerskaai. Ze krijgen trouwens ook steun van de Stad Gent en praktische ondersteuning van de FOS open scouting.

ENGAGE-project ‘Eenzaamheid’

Eline Devliegher verbindt met haar fotoproject generaties met elkaar, want eenzaamheid kent geen leeftijdsgrenzen. Eline maakt reportages bij verschillende generaties en stapt op die manier hun leefwerelden binnen. Met tekst en foto’s vertelt ze hun verhaal. Dankzij die verhalen breekt het taboe van de eenzaamheid, ontstaan er nieuwe contacten en de band met familie (kleinkinderen bijv.) versterkt.

Word ENGAGE want Small Things Matter

Op de ENGAGE-website vind je ondertussen zeven projecten. Er is ook een oproep om het ENGAGE-Fonds te steunen want Small Things Matter.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten