VUB en N-Brussel lanceren de ‘DataBuzz’ om Brusselse scholieren te leren omgaan met AI en Big Data

Brusselse jongeren zijn vandaag de dag echte digital natives, die op en door hun smartphone leven. Toch hebben ze maar al te vaak weinig of geen weet van de mogelijkheden én gevaren van de wereld vol data die achter hun apps schuilt. Met de gloednieuwe DataBuzz willen de VUB-onderzoeksgroep SMIT en N-Brussel daaraan verhelpen.

De DataBuzz is een volledig elektrische bus uitgerust met state-of-the-art digitale tools waarin leerlingen aan de slag kunnen met touchscreens, tablets, wearables en verschillende sensoren. Hij moet helpen om Brusselse leerlingen van 10 tot 18 jaar via speelse en interactieve workshops wegwijs te maken in de wondere wereld van data en AI. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten