Make it work helpt veroordeelde jongeren aan een job

Make it Work is een tewerkstellingsproject voor jongeren tussen 17 en 25 jaar. Het traject ondersteunt jongeren die foute keuzes maakten en daardoor in aanraking kwamen met het gerecht. Make it Work coacht en traint deze jongeren, geeft hen zelfvertrouwen en begeleidt hen naar duurzaam werk.

In Vlaanderen zijn er ruim 39.000 minderjarigen die in aanraking kwamen met het gerecht. Er gaat veel tijd en zorg naar deze jongeren via de jeugdzorg, de sociale hulpverlening en de jeugdrechtbanken. Maar op het moment dat ze klaar zijn om werk te zoeken dreigt heel deze maatschappelijke investering verloren te gaan. Deze jongeren zijn dan heel kwetsbaar. Ze botsen vaak op afwijzingen wegens povere scholing en een beperkt netwerk. Op dat moment is er het Make it Work-traject, dat jongeren actief begeleidt naar duurzaam werk.

Jongeren stappen vrijwillig in het Make it Work-traject. Ze nemen zelf de lead om hun doel te bereiken: werk vinden dat bij hen past en dat hen op eigen benen zet.

Topcoaches gaan intensief aan de slag met de jongeren. Tijdens een modulair, individueel opleidingstraject ontdekken de jongeren  hun talenten. Ze leren verantwoordelijkheid nemen en werken hun jobdoelwit uit.

Na de training komen de jobhunters van WaW op de proppen. Zij gaan intensief op zoek naar werk voor de getalenteerde jongeren bij werkgevers in hun netwerk. Ook na hun tewerkstelling worden de jongeren gedurende een half jaar aanmoedigd en opvolgd, samen met hun werkgever.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten