Studenten ontwikkelen meegroeiende babyromper

Vijf studenten Handelswetenschappen van UHasselt hebben het VLAJO Small Business Project gewonnen. Een prijs voor de beste studentenonderneming (hoger onderwijs) van Vlaanderen. De studenten ontwikkelden een babyromper die 3 maten in 1 bevat. Een innovatief idee dat jonge ouders heel wat kosten kan besparen.

“Alle ouders zullen het wel herkennen, tijdens het eerste levensjaar van je baby groeit je kind erg snel. Wij bedachten met IZI-fit daarom een babyromper die drie maten in één bevat, en dus het eerste jaar gedurende 8 maanden letterlijk meegroeit met de baby”, legt CEO van IZI-fit Seppe Lecis uit. “Ouders moeten daardoor niet bij iedere maat nieuwe rompers kopen, en dat is een mooie besparing natuurlijk.” 

De studenten willen ook zorgen voor minder verspilling en bieden 10% korting aan ouders die oude (kwalitatieve) rompers inleveren, deze doneren ze dan aan een goed doel. 

Nu Europese finale in Oslo

Het innovatieve en praktische ontwerp van IZI-fit, dat ondertussen ook te koop is, viel ook de jury van het VLAJO Small Business project op. Een prijs van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen voor de beste studentenonderneming van Vlaanderen. Vooral de aandacht voor duurzaamheid en de branding, een mascotte met ijsbeer, vielen in de smaak bij de jury. De jury koos IZI-fit dan ook tot winnaar van deze prijs, einde juni mogen zij als enige uit Vlaanderen hun product voorstellen tijdens de finale voor beste Europese studentenonderneming in Oslo.  

“We zijn ontzettend blij met onze prijs”, zegt Seppe Lecis. “Het is een mooie erkenning voor ons werk, maar nog enthousiaster zijn we over de vele positieve reacties die we krijgen van ouders die onze rompers al kochten. Op onze Facebookpagina’s verschijnen al foto’s van baby’s in onze outfit, het is fantastisch om te zien dat ons product, dat we als student bedenken, zo aanslaat.”

Studenten leren ondernemen 

IZI-fit is dus ontwikkeld door vijf studenten uit het tweede bachelorjaar Handelswetenschappen aan UHasselt. “Zij ontwikkelden dit product binnen ons opleidingsonderdeel Ondernemen”, zegt prof. dr. Pieter Vandekerkhof. “Studenten moeten voor dit vak een product of dienst bedenken en een businessplan uitwerken. Het product wordt echt ontwikkeld, de studenten leren zo in de praktijk hoe ze aan de slag moeten gaan als ondernemers.” De studenten krijgen hiervoor ook begeleiding van Limburg Startup. Het is de eerste keer dat een onderneming van UHasselt deze Vlaamse prijs wint. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten