Uit onderzoek blijkt dat goede raad geven veel voordelen heeft

Onderzoekers van de universiteiten van Pennsylvania en Chicago hebben bewezen dat wie advies geeft niet alleen anderen wijzer maakt maar ook zichzelf extra motiveert om de eigen raad op te volgen.

Zowel jongeren als volwassenen verklaarden dat ze veel meer motivatie haalden uit het geven van goede raad dan uit het ontvangen ervan. Dit zou vooral met zelfvertrouwen te maken hebben. Als iemand je raad vraagt, geeft dat je zelfvertrouwen een boost. Bovendien heb je de neiging om dingen concreet te maken als je advies geeft waardoor je het ook sneller op je eigen leven zal toepassen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten