Meer dan een kwart miljard kinderen zijn vandaag beter af dan 20 jaar geleden

Volgens het Global Childhood Report en de End of Childhood Index zijn ten minste 280 miljoen kinderen – of 1 op de 8 kinderen – vandaag veel beter af dan ooit in de afgelopen twee decennia.

Meer kinderen zijn gezond en blijven leven na hun vijfde verjaardag. Meer kinderen hebben voldoende goed voedsel om te eten waardoor hun groei niet wordt belemmerd. Meer kinderen – meisjes en jongens – zijn op school en leren, in plaats van te moeten trouwen, ouder te worden of aan het werk te gaan. En meer kinderen zijn veilig voor geweld.

Sinds het jaar 2000 zijn de omstandigheden voor kinderen in 173 van de 176 landen verbeterd, waardoor honderden miljoenen kinderen zijn gered. Wereldwijd is er – op één uitzondering na – vooruitgang geboekt op alle End of Childhood indicatoren.

Het volledige (Engelstalige) rapport vind je hier of neem een kijkje op de website van Save the Children.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten