Grootste Amerikaanse verzekeraar trekt zich terug uit kolen

De grootste commerciële verzekeringsmaatschappij in de Verenigde Staten heeft aangekondigd niet langer steenkoolcentrales te verzekeren en investeringen in steenkool te stoppen.

Nieuwe centrales hoeven niet meer aan te kloppen bij de Amerikaanse verzekeraar Chubb om nieuwe projecten te laten verzekeren. Chubb kondigt aan de klimaatverandering te erkennen en overtuigd te zijn van de menselijke invloed daarop.

Daarom zal het bedrijf geen nieuwe centrales meer verzekeren en niet meer investeren in bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet uit steenkool halen, of die meer dan 30 procent van hun energieproductie uit kolen halen. 

Het is voor het eerst dat een grote Amerikaanse verzekeraar een dergelijke stap zet. 

Markleider

“Nieuwe steenkoolcentrales kunnen niet zonder verzekering worden gebouwd en Chubb heeft hiermee een slag toegebracht aan de tientallen bedrijven die nog steeds gokken op de wereldwijde uitbreiding van kolen”, reageerde Lindsey Allen, algemeen directeur van Rainforest Action Network opgetogen op het nieuws. “We zijn blij om te zien dat Chubb echt actie onderneemt om de klimaatverandering aan te pakken en aan een gezondere toekomst wil werken.” 

Verzekeraar en investeerder Chubb is markleider in de Amerikaanse energiesector.

Volgens de gegevens van California Climate of Carbon Climate Initiative belegt het bedrijf samen met zijn dochterondernemingen op dit moment minstens 2,9 miljard dollar in fossiele brandstofbedrijven. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten