Moordcijfer daalt

In absolute aantallen nam het aantal mensen dat een gewelddadige dood stierf in de afgelopen kwart eeuw toe, van 395.542 in 1992 naar 464.000 in 2017. Maar doordat de wereldbevolking in verhouding sneller steeg dan het aantal geregistreerde moorden, is het risico om vermoord te worden gestaag afgenomen.

Het moordcijfer is nu wereldwijd gemiddeld 6,1 op 100.000 mensen. In 1992 was dat nog 7,2.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten