Computer leert je stoppen met piekeren

Vier op de tien Belgen piekeren elke dag, maar een nieuw computerprogramma van de UGent kan ons van onze zorgen afhelpen.

Je gepieker een halt toeroepen alvorens het ontaardt in een regelrechte depressie. Aan de UGent ontwikkelden onderzoekers een computerprogramma dat onze hersenen leert om niet te blijven roeren in die negatieve gedachten.

Dat gebeurt via een computertraining waarbij je complexe wiskundige oefeningen dient op te lossen. Dit brengt frustraties en stress met zich mee. Door te blijven focussen op de oefeningen en niet stil te staan bij de fouten leren de hersenen dat ze hetzelfde later ook kunnen doen bij negatieve gedachten.

Bron: Het Nieuwsblad

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten