Rome beloont recycleerders met metroticket

In de Italiaanse hoofdstad Rome loopt een proefproject waarbij je plastic flessen inlevert en zo een gratis metroticket bijeen kan sparen. Het project leverde in de eerste week al 11.000 gerecycleerde flessen op.

Plastic flessen inleveren en als beloning een metroticket scoren: het stadsbestuur van Rome startte het proefproject voor een periode van twaalf maanden en het blijkt al meteen een schot in de roos, schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl

De proef met het statiegeldsysteem loopt sinds eind juli en leverde volgens Italiaanse media in de eerste week al 11.000 gerecycleerde flessen op. Romeinen die een fles inleveren, krijgen een krediet van 5 eurocent. Het krediet is in te wisselen voor metrokaartjes van 1,50 euro.

Bredere strategie

Het experiment past in een bredere strategie van burgemeester Virginia Raggi die in maart een verbod op wegwerpplastic aankondigde met de bedoeling om het afvalprobleem in de stad tegen te gaan. 

De ingeleverde flessen worden verzameld en hergebruikt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten