Utrecht heeft grootste fietsparking ter wereld

De Nederlandse stad Utrecht heeft sinds vandaag de grootste fietsenparking ter wereld. Twee jaar geleden opende al een eerste deel van de parking, vandaag kwamen daar nog 5000 plaatsen bij, wat de totale capaciteit op 12.500 fietsplaatsen brengt.

Fietsenparking Stationsplein ligt naast het Centraal Station van Utrecht, een plek die veel pendelaars aantrekt die elke ochtend een veilige bergplaats voor hun fiets zoeken.

Sinds vandaag kunnen 12.500 fietsers terecht in de grootste fietsenparking wereldwijd. De parking heeft verschillende verdiepingen die via diverse ingangen bereikt kunnen worden.

Signalisatie

Omdat het is toegestaan om in de parking te fietsen en er ook publieke fietspaden doorheen lopen, gelden er veiligheidsregels zoals op de openbare weg. Volgens de organisatie zal vooral de signalisatie en veiligheid op punt stellen – om duizenden fietsers op een relatief kleine ruimte veilig in en uit te kunnen laten rijden – de grootste uitdaging zijn tijdens de komende maanden.

De fietsenparking is gratis voor de eerste 24 uur, daarna kost parkeren er 1,25 euro per dag; 2,50 euro voor grotere modellen zoals cargobikes.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten