Speelgoedgigant pakt plastic verpakking aan

Speelgoedfabrikant Hasbro zal vanaf begin volgend jaar de plastic verpakking van nieuw speelgoed en nieuwe bordspelen uitfaseren. In 2022 moet al hun speelgoed plasticvrij verpakt zijn.

Kleine onderdeeltjes van iconische bordspelen zoals Monopoly of 4 op ’n Rij zullen niet langer in plastic zakjes verpakt worden. Ook nieuwe poppen uit de reeks My Little Pony of Power Rangers zullen niet langer met plastic straps vastgegespt zitten in hun doos en zichtbaar zijn vanachter een plastic kijkvenster. 

De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft immers het plan opgevat om vanaf begin 2020 alle plastic verpakking te vervangen door duurzame alternatieven. In 2022 willen ze naar eigen zeggen al het nieuwe speelgoed plasticvrij verpakken.

Vorige week liet Hasbro ook weten dat het zijn speelgoedrecyclageprogramma uitbreidt naar Frankrijk en Duitsland. Later dit jaar zou dat programma, waarbij oud speelgoed kosteloos kan teruggestuurd worden, ook in Brazilië gelanceerd worden.  

De spelen worden gerecycleerd door het bedrijf TerraCycle tot herbruikbaar materiaal voor onder meer bloempotten en zitbanken. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten