Eerste 3D-zebrapad in Mechelen

Deze week werd voor het eerst in Mechelen een 3D zebrapad aangebracht. Op deze manier wil het stadsbestuur net voor de start van het schooljaar nog extra inzetten op de veiligheid van overstekende voetgangers.

Een 3D zebrapad zorgt door een aangepaste markering voor een optische driedimensionale illusie voor de aankomende weggebruikers, zo krijgt men het idee dat het zebrapad boven de rijbaan zweeft.

“Op deze manier willen we de zichtbaarheid van overstekende voetgangers verbeteren en proberen we met deze test de situatie op dit punt verkeersveiliger te maken. Door dit zebrapad vestigen we ook echt de aandacht op de voetgangers en zeker met het oog op de schoolstart van maandag was dit het uitgelezen moment om het zebrapad aan te brengen. We gaan het effect van dit proefproject evalueren en bekijken in welke mate we dit op andere plaatsen in de stad kunnen hernemen”, aldus mobiliteitsschepen Alexander Vandersmissen.

Het eerste 3D-zebrapad van Mechelen bevindt zich in de Magdalenasteenweg in Muizen .

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten