Wenen meest leefbare stad ter wereld

Voor het tweede jaar op rij is de Oostenrijkse hoofdstad Wenen uitgeroepen als meest leefbare stad ter wereld. De stad haalt een score van 99,1 punten in de Global Liveability Index van het instituut Economist Intelligence Unit (EIU). Op nummers twee en drie staan respectievelijke Melbourne (98,4) en Sydney (98,1).

Het instituut Economist Intelligence Unit geeft de stad met 99,1 op 100 over de hele lijn bijzonder hoge scores, en looft bovenal de infrastructuur en de luchtkwaliteit. De Oostenrijkse stad doet het daarnaast erg goed wat betreft het culturele en educatieve aanbod, en de medische voorzieningen. Opvallend is dat de top tien wordt gedomineerd door Australië en Canada, die elk met drie steden vertegenwoordigd zijn. Europa telt met Kopenhagen een tweede stad in de top tien. Steden als Londen (48) en New York (58) doen het minder goed door onder meer hoge criminaliteitscijfers. Helemaal onderaan het klassement bengelen Dhaka (Bangladesh), Lagos (Nigeria) en Damascus (Syrië).

140 steden onderzocht

Elk jaar evalueren de onderzoekers 140 grootsteden aan de hand van dertig factoren in vijf categorieën: stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en maatschappij, onderwijs en infrastructuur. Nieuw dit jaar is het effect van de klimaatsverandering op de levenskwaliteit in de stad. In het algemeen gaan de steden erop vooruit in vergelijking met de index vorig jaar. 27 steden haalden hogere scores, terwijl 15 steden hun leefbaarheid zagen afnemen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten