Kledingmerk Timberland plant 50 miljoen bomen

Het Amerikaanse kledingmerk Timberland zal de komende vijf jaar 50 miljoen bomen aanplanten in landen als China, Mali en Haïti.

Onder de campagne ‘Nature Needs Heroes’ wil het schoenen- en kledingbedrijf een steentje bijdragen om de toekomst van de planeet veilig te stellen en de klimaatverandering tegen te gaan.

In een verklaring verwijst Timberland naar een recente studie van de Technische Hogeschool Zürich (ETHZürich) waarin de onderzoekers stellen dat een wereldwijd plantprogramma tot tweederde van alle emissies kan elimineren die door menselijke activiteiten in de atmosfeer zijn gebracht.

Verantwoordelijk

“Wij zijn ons als merk bewust dat onze mode en onze moderne manier van leven een impact hebben op het milieu”, zegt de voorzitter van Timberland, Jim Pisani. “We voelen ons mede verantwoordelijk om iets te ondernemen. Bomen en groene ruimte verbeteren het leefmilieu en het welzijn van iedereen.”

Timberland werkt samen met organisaties zoals Tree Aid, Trees for the Future en American Forests om de belofte van de aanplantingen waar te maken.

Het eerste jaar zullen bomen worden geplant in Haïti, China, de Dominicaanse Republiek, de VS en Mali. Er is ook een samenwerking voorzien met de Afrikaanse organisatie Great Green Wall die dwars door Afrika bomen plant over een afstand van 8000 kilometer, in de strijd tegen droogte, honger en migratie. Die groene muur zal naar schatting 250 miljoen ton CO2 opslaan tegen 2030.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten