Kenia start met vaccinaties tegen malaria

Na Ghana en Malawi start ook Kenia met een baanbrekend vaccin tegen malaria. Wereldwijd eist malaria elke twee minuten het leven van een kind. 

Ook in Kenia is Malaria een van de grootste doodsoorzaken bij kinderen jonger dan vijf jaar. Het land volgt daarom het voorbeeld van Malawi en Ghana en voegt zich bij het testprogramma voor het vaccin RTS,S. Dat is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) baanbrekend omdat het als enige het malariarisico bij kinderen aanzienlijk vermindert. 

Levens redden

Het vaccin zal in risicogebieden in het land toegediend worden aan kinderen ouder dan 6 maanden. Kenia wil in de eerste fase zo’n 120.000 kinderen per jaar vaccineren in de districten Homa Bay, Kisumu, Migori, Siaya, Busia, Bungoma, Vihiga en Kakamega.

“Afrika heeft recent een toename gezien in het aantal malariagevallen en overlijdens”, zegt Matshidiso Moeti, WHO-directeur voor Afrika “Dat bedreigt de vooruitgang die in de voorbije twee decennia was geboekt tegen de ziekte. Het testproject zal belangrijke informatie opleveren voor het verdere gebruik van het vaccin in Afrika ten zuiden van de Sahara. Als het op grote schaal gebruikt wordt, kan het de levens van duizenden kinderen redden.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten