Personeelsfietsen KU Leuven krijgen tweede leven in Fietsschool

KU Leuven schenkt 13 personeelsfietsen aan de Leuvense Fietsschool. Daarmee kan de Fietsschool haar lesaanbod nog verder uitbreiden.

Sinds 2008 kunnen personeelsleden van de KU Leuven een fiets krijgen voor hun woon-werkverkeer. Na 10 jaar worden deze fietsen vervangen en gaan de oude exemplaren naar Velo. Velo maakt ze weer helemaal fietsklaar en verhuurt deze tweewielers aan studenten. Voor 13 van deze fietsen wordt nu een uitzondering gemaakt: zij worden door de KU Leuven geschonken aan de Leuvense Fietsschool.

Aan de Leuvense Fietsschool kan iedereen leren fietsen of zijn fietstechniek verder verfijnen. De school mikt vooral op volwassenen die nooit de kans hebben gehad om te leren fietsen. Van de eerste stapjes op de tweewieler tot fietsen in het verkeer en ook fietsen in de stad, de Fietsschool helpt hen op weg. De school heeft daarvoor een 50-tal lesfietsen in huis. Deze voorraad wordt nu uitgebreid: “De 13 fietsen die we van de KU Leuven krijgen zijn zeer welkom”, zegt Jan Christiaens van de Fietsschool. “Het maakt onze werking heel wat flexibeler: we zullen veel makkelijker lessen kunnen aanbieden op verplaatsing. Zo wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om ons aanbod voor OKAN-leerlingen (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) te organiseren.”

“Met deze overhandiging sluiten we onze campagne ‘Happy2Bike’ af”, zegt Gerard Govers, vicerector Duurzaamheidsbeleid van de KU Leuven. “Tijdens deze sensibiliseringscampagne wilden we onze werknemers aanmoedigen om zoveel mogelijk woon-werkverkeer op de fiets af te leggen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten