Bakfiets delen? Binnenkort kan het in Mechelen!

Deelmobiliteit is populair in Mechelen. Deelwagens, deelfietsen en deelsteps zijn ondertussen niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, maar ook een bakfiets delen zal binnenkort tot de mogelijkheden behoren.

Mobit, Cambio, Circ, Blue-bike en binnenkort BattMobiel: allemaal aanbieders van deelmobiliteit die in Mechelen actief zijn. Het stadsbestuur wil deze legislatuur dan ook hoog inzetten op verschillende vormen van deelmobiliteit. “Zo zijn we onder meer volop bezig met het uitwerken van een bakfiets-deelsysteem. Mensen bezitten dan niet zelf een bakfiets, maar delen die met vrienden, buren of stadsgenoten. Vandaag kunnen alle geïnteresseerde Mechelaars zich reeds registeren op de website van de stad en zo brengen we het aantal geïnteresseerden in kaart. Ook mensen die graag gewoon eens een bakfiets willen testen, kunnen zich aanmelden”, aldus Alexander Vandersmissen, schepen van Mobiliteit.

“Via de subsidie voor klimaatneutrale buurten en initiatieven hebben we al veel goede ideeën kunnen realiseren. Het is mijn ambitie om vervolgens die goede ideeën in een structurele verandering om te zetten. Zo werd in  het verleden door Mechelen Klimaatneutraal al een buurtbakfiets gesubsidieerd en via dit deelsysteem kunnen we deze en andere bakfietsen ook met een ruimere groep mensen delen”, aldus Marina De Bie, schepen van Klimaat en Duurzaamheid. “Delen is het nieuwe hebben, dat principe hanteren en stimuleren we ook op andere vlakken, zoals via de Klusbib of Fietsotheek. Zo stimuleren we niet alleen klimaatvriendelijkheid in de stad, maar vaak werkt het ook kostenbesparend voor de Mechelaar.”

Mechelen Fietsstad

Door een deelsysteem voor bakfietsen op te zetten maken we verder werk van de omslag naar ‘Mechelen Fietsstad’. Heel wat leveringen, dienstverkeer en ook shoppingtrips kunnen immers met een bakfiets gebeuren. “Steeds meer Mechelaars geven aan dat ze voor heel wat verplaatsingen de fiets verkiezen. Voor het vervoer van een lichte vracht of eventueel kinderen is een klassieke fiets niet altijd de ideale oplossing, een bakfiets is dat vaak wel. Veel mensen hebben thuis echter niet de plaats om een bakfiets te stallen en hebben de bakfiets ook niet constant nodig. Door in te zetten op een deelsysteem bieden we hiervoor binnenkort een uitstekende oplossing aan”, besluit Vandersmissen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten