Na de speelstraat, de sneeuwstraat

Tijdens de lente en de zomer zie je de speelstraten overal opduiken: straten omgetoverd tot echte kinderparadijzen, auto’s aan de kant, kinderen op straat en spelen maar! Vanaf nu kan je in Aarschot ook een sneeuwstraat aanvragen.

Als het in de winter sneeuwt, worden straten al snel gestrooid en is er nog weinig plaats voor sneeuwpret.

Uit het traject kind- en jeugdvriendelijke stad blijkt dat kinderen het belangrijk vinden om te kunnen spelen in hun buurt. Speelstraten bieden een mooi, tijdelijk antwoord op deze vraag. De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel van jeugdcentrum De Klinker om het concept vanaf dit najaar uit te breiden met sneeuwstraten.

Slechts in een paar Vlaamse steden kan je al een sneeuwstraat aanvragen. Aarschot wordt daar nu één van. Als je een sneeuwstraat aanvraagt, wordt er niet gestrooid en kan klein (en groter) genieten van sleeritten, sneeuwbalgevechten…

Je kan aan je sneeuwstraat ook een buurtfeest koppelen. Een winterbarbecue, een stalletje met warme chocolademelk of nog iets anders… Zo kunnen de volwassenen gezellig socializen terwijl de kinderen in de sneeuw spelen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
berichten