Stad Gent ondertekent Internationaal Charter voor Stappen

Gent heeft het Internationaal Charter voor Stappen ondertekend. Met die handtekening geeft de Stad Gent het startschot voor een sterker voetgangersbeleid en de opmaak van een voetgangersplan.

Acht principes

Walk 21 is het jaarlijkse wereldwijde congres over voetgangersbeleid. Met de ondertekening van het charter volgt de Stad Gent het voorbeeld van 500 andere steden wereldwijd. De Stad engageert zich om acht principes na te streven: toegankelijke mobiliteit, goed ontworpen en beheerde openbare ruimte, integratie van verplaatsingsnetwerken, een ondersteunende ruimtelijke planning, verkeersveiligheid, minder onveiligheidsgevoel, een ondersteunende rol voor de overheid en ten slotte: een stapcultuur.

‘Dit is een belangrijke stap voor Gent. Hiermee leggen we duidelijk een extra klemtoon in de bouw van veilige, aangename en duurzame wijken waar mensen graag wonen, werken en winkelen. Iedereen is immers in de eerste plaats een voetganger.’Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Publieke Ruimte 

Voetpaden

Uit het mobiliteitsonderzoek van de Stad Gent blijkt dat 4 op de 10 Gentenaars vinden dat de staat van de voetpaden in hun buurt beter kan, tegenover 3 op de 10 Gentenaars die vinden dat de voetpaden zich in een goede staat bevinden. Via het ’trottoiractieplan’ zorgt de Stad ervoor dat de voetpaden stelselmatig heraangelegd en onderhouden worden.

Maatregelen

De voorbije jaren nam de Stad al een aantal maatregelen om het voetgangers makkelijker te maken en stappen aan te moedigen. Zo kwam er een groter autovrij gebied, werd er gewerkt aan een tragewegennetwerk, werden voetpaden versneld vernieuwd en wordt er hard geïnvesteerd in straten, parken en kades waar het aangenaam wandelen is. Met de ondertekening van het charter wil de Stad een nog sterker Gents voetgangersbeleid uitwerken.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten