Bouw grootste skatepark van België gestart

De eerste spadesteek voor de aanleg van het grootste skatepark van België is een feit. Aan de Watersportbaan in Gent, tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal, verrijst tegen volgende zomer een omvangrijk en fonkelnieuw skateterrein. Ook de freerunners werden bij de plannen niet vergeten.

Veel skaters in Gent en ver daarbuiten hebben iets om naar uit te kijken. Op dinsdag 22 oktober 2019 zijn de werken voor het langverwachte skatepark in Gent gestart. Het skatepark krijgt zijn plaats aan de Zuiderlaan, op de locatie van de huidige parking van het Huis van de Sport.

Begin september 2019 werd al gestart met de aanleg van een parking, met inbegrip van een nieuw wandelpad, en enkele omgevingswerken. De parking is zo goed als klaar, waardoor de huidige parking kan afgebroken worden en de aanleg van het eigenlijke skatepark nu kan beginnen.

‘Met een oppervlakte van meer dan 4.000 m² wordt het skatepark het grootste openluchtskatepark van het land en het op twee na grootste van Europa. Niet alleen de grootte telt. Dat de Gentse skaters hier zelf enthousiast hun schouders onder wilden zetten, is voor ons een grote meerwaarde. Het park wordt niet alleen voor de skaters een enorme aanwinst, maar ook voor de hele sportsite Blaarmeersen-Watersportbaan.’ – Sofie Bracke, schepen van Sport 

Ook aan freerunners is gedacht

De volledige site is op elk moment vrij toegankelijk en krijgt een centraal gelegen gebouw met publiek sanitair en voldoende fietsenstallingen. Om het hele jaar door maximaal gebruik mogelijk te maken, komt er ook verlichting met een timerfunctie die door de skaters zelf bediend kan worden.

Naast de enorme mogelijkheden voor skate- en andere rollersporten, inclusief een ‘kiddy area’ voor de jongste skaters, komt er ook een zone van 340 m² specifiek voor free running, een discipline waarbij aan de hand van gymnastische technieken met hoge snelheid over obstakels wordt gelopen.

Skaters zelf beslisten mee

De inrichting van het skatepark zelf kwam tot stand in overleg met heel wat Gentse skaters. Het ontwerp is van het Franse architectenbureau Constructo, gespecialiseerd in het ontwerpen van skateparken, in samenwerking met het Brusselse B-ILD. De Stad Gent is opdrachtgever voor het skatepark, Farys|TMVW is de bouwheer. De hoofdaannemer is de firma Stadsbader uit Harelbeke. Het eigenlijke skategedeelte wordt uitgevoerd door Concrete Dreams in onderaanneming van de firma Stadsbader. Concrete Dreams realiseerde al meerdere skateparken in samenwerking met Constructo. De werfvergaderingen worden mee opgevolgd door de Sportdienst.

De kosten worden geraamd op een kleine 2 miljoen euro, waarvan een deel gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. De opening van het skatepark is voorzien voor volgende zomer.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten