Schenking van één miljoen euro geeft stimulans aan onderzoek UZ Leuven

UZ Leuven ontvangt een schenking van ruim één miljoen euro voor klinisch onderzoek. Een Nederlandse familie doet, na eerdere donaties, deze belangrijke schenking uit erkentelijkheid. Zes medische afdelingen krijgen op die manier een extra impuls voor hun onderzoekswerk.

Uit appreciatie voor de deskundige en humane medische zorg heeft dezelfde Nederlandse familie ook eerder al aanzienlijke schenkingen gedaan aan verschillende afdelingen van UZ Leuven. De familie is daarmee een van de grootste privéschenkers aan UZ Leuven.

Die eerdere schenkingen hebben bijgedragen tot enkele veelbelovende onderzoeksresultaten. Ze hebben met name geleid tot een baanbrekende, radicale ommekeer in de aanpak van de acute behandeling van jonge kinderen met ernstige ziekten of trauma’s in de afdeling intensieve zorg. Die nieuwe aanpak zal mogelijk wereldwijd gevolgd worden.

Budgettaire krapte treft ook de financiële tegemoetkomingen aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek, dat alsmaar meer aangewezen is op bijkomende financiële middelen, zoals schenkingen van particulieren. In tegenstelling tot in België zijn dergelijke schenkingen in Nederland niet ongebruikelijk.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten