Recycleerbare kaasverpakking bespaart 300.000 kilogram plastic

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft voor het eerst een recycleerbare kaasverpakking ontwikkeld. Die zal leiden tot een vermindering van 300.000 kilogram plastic per jaar.

De hersluitbare verpakking werd ontwikkeld voor de kaasvariant van FrieslandCampina die het vaakst in Europa wordt verkocht. Daarom zal dat onmiddellijk leiden tot een afname van ruim 300.000 kilogram plastic per jaar.

In 2025 wil het bedrijf al zijn verpakkingen volledig recycleerbaar maken.

Tweede leven als stofzuiger

“Ik ben er trots op dat we erin zijn geslaagd de milieu-impact van onze kaasverpakking significant te verlagen”, zegt directeur Packaging Development, Patrick van Baal.

“De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycleerd kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycleerd kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger.”

FrieslandCampina behoort tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. Het Nederlandse bedrijf laat zich graag opmerken door een beleid dat inzet op circulariteit en duurzaamheid. Zo zei algemeen directeur Bas Roelofs recent nog dat ze koploper willen zijn op het vlak van de VN-duurzaamheidsdoelen (SDG’s).

Op duurzaambedrijfsleven.nl zei hij daarover dat FrieslandCampina al elf van de zeventien SDG’s heeft geïmplementeerd. Zo zetten ze in op biodiversiteit, dierenwelzijn, duurzame productie en verpakking, en willen ze tegen 2050 volledig energieneutraal zijn.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten