Gent rondt kaap van 20.000 fietsparkeerplaatsen

Het Gentse schepencollege keurde deze week de plaatsing goed van 541 nieuwe fietsenstallingen. Hiermee breekt de stad niet één, maar twee records. Deze keer zijn het de bewoners van de wijk Muide-Meulestede die een veilige en comfortabele optie krijgen om hun fiets te stallen.

Twee nieuwe records

In 2019 zijn er 2.500 fietsparkeerplaatsen bijgekomen. Nooit eerder creëerde de Stad zoveel nieuwe parkeerplaatsen in één jaar. Daarnaast gaat de stad ook over de kaap van 20.000 fietsparkeerplaatsen op straat. Daar zijn alle fietsparkeerplaatsen in en rond de stations nog niet bijgeteld.

Uitbreiding is nodig

Gent wil het fietsen stimuleren en dat lukt. Steeds meer mensen gebruiken de fiets in de stad, zowel om te werken als om te winkelen en te ontspannen. Sinds april 2017 is het aantal fietsers dat de grote fietsassen gebruikt met 20% gestegen. Al die fietsen moeten een plaats krijgen. Daarom investeert de Stad voortdurend in het aantal fietsenrekken op straat, maar ook in de zoektocht naar nieuwe locaties voor fietsenparkings.

Fietsparkeerplaats op 100 meter

‘Fietsenstallingen bieden fietsers meer comfort en een mogelijkheid om de fiets veilig te stallen. Op die manier willen we nog meer mensen op de fiets krijgen. En door netjes te stallen zorgen we voor een toegankelijker openbaar domein.’ zegt Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

In de binnenstad en binnen de 19de-eeuwse gordel moet op 100 meter wandelafstand van elke voordeur een fietsenstalling te vinden zijn. Dat is het streefdoel van het mobiliteitsbeleid van de Stad Gent. Sinds 2015 wordt daarom wijk per wijk de behoefte in kaart gebracht en aangevuld met suggesties van bewoners. Bij het plaatsen van de extra stallingen probeert het stadsbestuur de openbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De Stad zoekt naar een evenwicht dat goed is voor alle bewoners. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten