Mechelen ‘tatoeëert’ voetpaden voor pleegzorg

‘Zet jij de eerste stap als pleeggezin?’ Die boodschap wordt de komende dagen op zo veel mogelijk stoepen in Mechelen getatoeëerd met krijt. Stad Mechelen draagt sinds 2017 het label van pleegzorggemeente en zet dan ook mee haar schouders onder de Week van de Pleegzorg, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot 24 november.

Als pleegzorggemeente zet Stad Mechelen mee in op de bekendmaking van en sensibilisering rond pleegzorg. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen is de stad momenteel op zoek naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgen zo veel mogelijk stoepen van 15 tot 24 november een kleine make-over. Een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld.

“Met de krijtactie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap. Elke volwassene met een hart voor kwetsbare kinderen en begrip voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven om aan het begeleidingstraject te starten”, aldus Gabriella De Francesco, schepen van Gezin.

Warme thuis

In Mechelen zijn er op dit moment 72 pleeggezinnen, die samen 90 kinderen en jongeren een warme thuis geven. Gabriella De Francesco: “In Mechelen hebben alle pleeggasten, jong en oud, recht op een UiTPAS met kansentarief. We stimuleren hen zo veel mogelijk om met gelijke kansen in het leven staan en net als hun leeftijdgenoten deel te nemen aan het sport- en cultuurleven in de stad.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten