Kortrijkse straat zet zich in ten voordele van MUCO Vereniging

In kader van de Warmste Week werd de Jan Breydellaan in Kortrijk omgetoverd tot De Warmste Straat. De straat zet zich in voor de MUCO Vereniging.

Muco is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Als je muco hebt, belemmert taai slijm de ademhaling en spijsvertering. Mucopatiënten vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen een beter en langer leven mogelijk maken.

Midden in de straat is er een pop-up café: de Barotheek. Acht weekends lang wordt dit de warmste plek van de buurt St-Jan. De voormalige apotheek werd omgebouwd tot een gezellig drank- en eetplekje en is meteen een bijzondere ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt.

Openingsuren Barotheek: vr 16-22u, za 14-22u en zo 10u30-17u

Movie@church

Op vrijdag 13/12 kan je in de St-Janskerk terecht voor de film Five Feet Apart. De zeventienjarige mucopatiënte Stella wordt verliefd op medepatiënt Will maar vanwege infectiegevaar moet ze een veilige afstand bewaren….

Een waaier aan activiteiten

Whiskey Tasting, poëzie, huiskamerconcert, quiz, beer tasting, bloemschikken, houten juwelen maken, gin tasting en nog zoveel meer. Alle activiteiten vind je hier https://www.facebook.com/pg/barotheek/events

Meer info via https://www.facebook.com/barotheek/

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten