6 nieuwe stripmuren en streetart voor de tunnels onder de Noord-Zuidverbinding

Zes nieuwe muurschilderingen geven voortaan meer kleur aan de tunnels onder de Noord-Zuidverbinding. Ze vormen een mooie aanvulling op de reeds bestaande strip- en streetartparcours in de Stad Brussel. Dankzij nieuwe verlichting wordt ook het veiligheidsgevoel in de doorgangen verhoogd.

Vorige week werden 6 nieuwe stripmuren en streetartwerken in de tunnels van de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd. De doorgangen onder de bekende Noord-Zuidverbinding, tussen de Anneessenswijk en het lager gelegen deel van de Marollen, worden veel gebruikt door bewoners. Dankzij de muurschilderingen krijgen de tunnels een heel andere uitstraling.

“De Brusselaars gebruiken deze tunnels om de stad te doorkruisen, te gaan winkelen, naar huis terug te keren, … Met deze 6 muurschilderingen en dankzij nieuwe verlichting krijgt de hele wijk een nieuwe uitstraling en wordt de openbare ruimte aangenamer. Zo verhogen we ook het veiligheidsgevoel en daarmee het welzijn van de omwonenden”, stelt Arnaud Pinxteren, schepen van Stadsvernieuwing, verheugd vast.

De 6 muurschilderingen bieden hun toeschouwers een blik op diverse, fantastische werelden. Drie ervan behoren tot de streetart. Met “Ndébélés” realiseerde Patrick Croes in de Memphis- en etnische stijl een collage van verschillende verweven stoffen. Ze staan symbool voor de diversiteit van de wijk. Het werk van 2shy & Miles stelt dan weer een dambord voor, waarvan de beelden in de vakjes verwijzen naar de omgeving. “Mappa Suspendido” dompelt ons onder in het vrolijke universum van de twee illustratrices van het collectief 10eme Arte.

“De muurschilderingen verfraaien de Brusselse wijken en maken ze levendiger. Deze werken brengen kunst en cultuur naar onze straten. Ze maken de leefomgeving nog aangenamer voor wie er dagelijks vertoeft. Bovendien weerspiegelen ze de multiculturele identiteit van Brussel en haar internationale reputatie als belangrijke cultuurstad. Een schitterend project, dat past in de ambitie van de stad om op basis van cultuur … bruggen te slaan tussen wijken en gemeenschappen”, stelt Delphine Houba, schepen van Cultuur.

Drie stripmuren vervolledigen het artistieke landschap. “Le petit Gilet” is een werk van illustratrice Aurélie William Levaux. Voor “La voie lactée” liet Mathilde Van Gheluwe zich inspireren door het boogvormige gewelf van de tunnel. Ze wilde de Melkweg en de sterrenbeelden als een weerspiegeling van de plek weergeven. “Les ancêtres bienveillants” van Fabienne Loodts stelt de mannen en vrouwen voor die over de wijk waken.

“Deze zes muurschilderingen vormen in de eerste plaats zes verschillende visuele werelden. Verschillende muurschilderingen, die echter allemaal verbonden zijn met mekaar in deze wijk, en daardoor ook complementair werken. Ze zijn het resultaat van de inspanningen van getalenteerde kunstenaars om deze tunnels een nieuwe creatieve invulling en een nieuwe dynamiek te geven”, besluit Arnaud Pinxteren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten