Aantal cholerabesmettingen valt wereldwijd sterk terug

Het aantal gevallen van cholera is wereldwijd met 60 procent verminderd in 2019, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Vooral in Haïti, Somalië en de Democratische Republiek Congo is vooruitgang geboekt.

In 2018 tekende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 499.447 gevallen van cholera op, en 2990 sterfgevallen. Hoewel in verschillende landen nog altijd een epidemie woedt, wijzen de cijfers op een sterke terugval, die zich ook in 2019 heeft doorgezet. Vorig jaar werden bijna 18 miljoen vaccins verscheept naar elf landen. 

“De terugval die we zien in verschillende landen waar cholera endemisch is, toont dat het de internationale gemeenschap menens is in de strijd tegen de ziekte en bewijst ook de cruciale rol van massale vaccinatiecampagnes”, zegt WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Maar we blijven benadrukken dat de strijd tegen cholera op lange termijn gewonnen moet worden door de toegang tot zuiver drinkwater en adequate afvalwaterverwerking te verbeteren.”

Volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN moeten er tegen 2030 veel meer gezonde mensen zijn en moet er een einde komen aan ziekten zoals aids, tuberculose en malaria (SDG3).

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten