Aantal fietsers in Kortrijk blijft stijgen
bron: Stad Kortrijk - foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

Sinds eind september 2017 registreert een fietstelpaal alle passerende fietsers in de Budastraat. In het voorbije jaar 2019 werden maar liefst 1.100.160 fietsers geteld. Dat is een gemiddelde van 3014 per dag. In vergelijking met 2018 is dat een toename van 75.513 fietsers of 7,37%.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “We zijn zeer tevreden dat het aantal fietsers maar blijft toenemen in Kortrijk. Hoe meer mensen met de fiets naar de stad komen, hoe meer plaats er is voor wie niet anders kan dan met de wagen komen omdat men minder mobiel is, de wagen nodig heeft voor het werk, … Bovendien biedt fietsen alleen maar voordelen. Het is goed voor ons leefmilieu en klimaat, goed voor de gezondheid en voor de portefeuille.” 

Als we wat verder terug in de tijd gaan, kunnen we een nog grotere stijging optekenen. In de laatste drie maanden van 2017 werden 204.416 fietsers geteld. In de laatste drie maanden van 2019 telden we 263.738 fietsers. Dat is een toename van maar liefst 29% op drie jaar tijd. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten