Londen krijgt toonaangevend centrum voor klimaattechnologie
bron: IPS - foto: Afbeelding van Georg Langbehn via Pixabay

De Britse universiteit Imperial College London bouwt een van de grootste innovatiecentra ter wereld. In de technologisch hub zullen oplossingen worden bedacht om de impact van de klimaatverandering tegen te gaan.

Het nieuwe centrum wordt opgetrokken op de wetenschapscampus van de Britse universiteit Imperial College en krijgt de naam Centre for Climate Change Innovation (CCCI). Het CCCI heeft als doel om honderden ondernemers in het domein van de schone technologie te helpen om klimaatgerelateerde technologieën te ontwikkelen en te commercialiseren.

Verwacht wordt dat het centrum zich zal richten op vijf belangrijke gebieden: schone lucht, duurzame voedselproductie, CO2-arme en klimaatweerbare gebouwen, schoon transport en productie in een CO2-arme economie.

Nieuwe ideeën ondersteunen

“De Londense klimaat- en milieusector is al 40 miljard Britse pond waard aan omzet per jaar en groeide vorig jaar met 10 procent”, zegt Richard Templer van onderzoeksinstelling Grantham Institute, dat het CCCI zal gaan leiden. “De stad zit vol met mensen die verschillende ervaringen en nieuwe ideeën hebben om het tij van de klimaatverandering te keren. We moeten hen dringend helpen zich te kunnen vestigen en groeien zodat ze een wereldwijde impact kunnen hebben”, zei hij in een verklaring. 

De burgervader van Londen, Sadiq Khan, steunt het project. “We zitten te midden van een klimaatcrisis. Ik doe er alles aan wat in mijn macht ligt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zoals de introductie van een lage-emissiezone, een CO2-standaard voor nieuwe gebouwen en de steun aan pensioenfondsen die zich terugtrekken uit fossiele brandstoffen”, zei hij in een verklaring. “Het is noodzakelijk dat we technologie en innovatie alle kansen geven om zich in te zetten voor de grootste uitdaging van onze tijd.”

Khan maakt 8,6 miljoen Britse pond vrij voor het nieuwe innovatiecentrum in zijn stad. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten