Overlevingskansen na kanker stijgen sneller
foto: Afbeelding van renategranade0 via Pixabay

Kankerpatiënten zien hun overlevingskansen sneller verbeteren dan vroeger. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting Kankerregister in ons land. Drie jaar na de diagnose is 71 procent van alle kankerpatiënten nog in leven. Longkanker eist van alle kankers nog altijd de meeste mensenlevens, maar de overlevingskansen zijn daar ook wel het stérkst gestegen. Drie jaar later is 29 procent van de longkankerpatiënten nog in leven. 

Bron en volledig artikel: VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten