Doorbraak astma-onderzoek: eiwit geïdentificeerd dat ernstige ontstekingen veroorzaakt
foto: Afbeelding van InspiredImages via Pixabay

Onderzoekers van het Trinity College Dublin hebben een doorbraak bereikt die eventueel kan leiden tot betere behandelingsopties voor mensen die astma hebben. Ze ontdekten dat een eiwit, Caspase -11, waarvan men nog nooit eerder vermoed had dat het betrokken was bij astma, een essentiële rol speelt bij ontstekingen van de luchtwegen. Dat kan op termijn leiden tot nieuwe behandelingen. 

Bron en volledig artikel: VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten