Anti-malariamiddel blijkt actief te zijn tegen coronavirus
foto: Afbeelding van HenkieTenk via Pixabay

Chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, is actief tegen het coronavirus COVID-19. De koorts verlaagt en de longfunctie verbetert. Dat blijkt uit klinische proeven bij patiënten in China. De antivirale werking van chloroquine werd al in 2004 ontdekt door virologen van de KU Leuven.

Bron en volledig artikel: Het Nieuwsblad

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten