Britse zusjes halen slag thuis: geen plastic speeltjes meer in Happy Meal
bron: IPS - foto: Afbeelding van Mateusz Śliwa via Pixabay

De Britse zusjes Ella en Caitlin McEwan hebben met hun petitie hun doel bereikt: de Britse en Ierse McDonald’s zullen vanaf 2021 geen plastic speeltjes meer geven bij een Happy Meal.

De kracht van de consument. Soms krijgen ook wij er een glimp van te zien. Als de verbazing of ergernis bij mensen té groot is, kan het soms opmerkelijk eenvoudig zijn om dingen te veranderen. Denk maar aan de actie vorig jaar bij supermarktketen Delhaize waar kleine bouwblokjes, per stuk verpakt in plastic zakjes, werden uitgedeeld.

De reacties van de klanten bleven niet lang uit, waarop Delhaize ruiterlijk toegaf dat het een inschattingsfout had gemaakt en daar ook uit wilde leren door in de toekomst nog meer samen te werken met organisaties die hen kunnen begeleiden in het verminderen van plastic afval.

Not-so-Happy Meal

In Groot-Brittannië waren het Emma en Caitlin, toen 9 en 7 jaar, die vorig jaar een petitie opzetten om de plastic gadgets in Happy Meals in de ban te doen. Een half miljoen handtekeningen later liet McDonald’s UK en Ierland deze week weten dat ze tot een totale uitfasering overgaan van plastic gadgets bij kindermaaltijden.

Vanaf mei dit jaar zal de hamburgerketen ook in de mogelijkheid voorzien voor klanten om oude plastic gadgets terug te brengen.

Door de nieuwe maatregel zal het jaarlijkse plasticgebruik van McDonald’s met 3000 ton worden verminderd, 200 ton enkel en alleen al door het plastic waarin de gadgets verpakt zitten.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten