WHO lanceert tool die Europese Covid-19-maatregelen bundelt
bron: persbureau IPS - foto: Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

De Wereldgezondheidsorganisatie lanceert vandaag de Health System Response Monitor, een nieuwe tool over de Covid-19-responsmaatregelen in de verschillende Europese landen.

De Covid-19 Health System Response Monitor (HSRM) moet de Europese regio voorzien van informatie en bewijs hoe nationale gezondheidsstelsels reageren op de Covid-19-pandemie.

Essentiële gegevens

“Deze tool is een baanbrekend hulpmiddel voor besluitvormers in de gezondheidszorg”, zegt Hans Henri Kluge, regionaal directeur van de WHO in Europa. “Door de verhalen over de antwoorden op Covid-19 van de verschillende landen en essentiële gegevens in kaart te brengen en te analyseren, zal het platform van grote waarde zijn voor diegenen die in de hele regio op de crisis reageren en de gevolgen ervan willen verzachten.”

Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen in Europa. Hierdoor staan gezondheidssystemen onder zware druk. Regeringen en beleidsmakers zijn vragende partij naar informatie en vergelijkbaar bewijs van gezondheidssystemen waarmee ze hun vermogen om te reageren op deze ongekende crisis kunnen versterken. De nieuwe website zal systematisch de reacties van de verschillende gezondheidssystemen op de pandemie in kaart brengen en analyseren.

18 landen gemonitord, de rest volgt

De tool is een gezamenlijke onderneming van WHO Europa, de Europese Commissie en het Europese Observatorium voor Gezondheidssystemen en Beleid.

HSRM wordt vandaag gelanceerd als een pilot met landgegevens over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Estland, Spanje, Groot-Brittannië, Israël, Litouwen, Malta, Wit-Rusland, Bosnië Herzegovina, Kroatië, Noord-Macedonië, Canada, Rusland, Servië en Oekraïne.

De andere Europese landen worden toegevoegd aan de tool in de komende dagen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten