De ‘vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws
bron: Koning Boudewijnstichting - foto: Afbeelding van meineresterampe via Pixabay

De gedwongen isolatie door de corona-uitbraak is zwaar voor iedereen. Maar zoals zovelen maakt u zich misschien extra zorgen om uw geïsoleerde ouder of grootouder. Ja, er zijn smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen massaal. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers.

Wat als er bij uw (groot)ouder wekelijks een krant met familie- of buurtnieuws in de bus viel? De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan de handen in elkaar, samen met enkele bestaande publicatiebureaus, om dat mogelijk te maken. Want elk contact doet deugd.

Hoe werkt het?

U uploadt foto’s en teksten via de app of de website. Het publicatiebureau van uw keuze drukt het krantje wekelijks af en bezorgt het bij de oudere thuis. Een leuke opkikker voor de ouder of grootouder die zo niets hoeft te missen van het leven van kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hoe begint u eraan?

Wil u als hoofdredacteur van uw eigen familiekrantje aan de slag? Klik op deze link en vul het formulier in. De Koning Boudewijnstichting bezorgt u een code die u tot 2 juni gratis toegang geeft tot de app of website naar keuze. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Nadien wordt het abonnement automatisch stopgezet.

De registratie voor dit initiatief start op 02/04/2020 en wordt afgesloten op 23/04/2020. Het kan vervroegd afgesloten worden in functie van het beschikbaar budget.

Werd je blij van dit artikel? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten