Deze student filtert microplastics uit water
foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

De Ierse student Fionn Ferreira heeft een methode ontwikkeld om microplastics uit het water te halen. Hij won hiermee de Google Science Fair 2019 en kreeg 50.000 euro om zijn idee verder te ontwikkelen. Fionn voegde magnetisch poeder (magnetiet, een natuurlijk niet-giftige ijzeroxide) toe aan water dat microplastics bevat. En kon op die manier met een magneet de microplastics uit het water halen.

Bron en volledig artikel: voor de wereld van morgen

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten