Goede levensstijl als wapen tegen corona virus – Via app immuniteit vergroten

Prof. Reginald Deschepper (VUB) en de vzw LifeMe werken samen met de startup Esperity om de app EmpowerMe te lanceren die de gebruikers bewust maakt van het belang van een goede levensstijl als wapen tegen het corona virus. De levensstijlpeilers lichaamsbeweging, stress, slaap, voeding, sociale relaties, zingeving en omgevingsfactoren hebben immers een door onderzoek bewezen effect op de immuniteit in het geval van een virale infectie.

De app kan gratis worden gedownload in de App Store en Google Play Store, www.lifeme.be. Tegelijkertijd brengt Reginald Deschepper een publicatie uit om het grote publiek te helpen. Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?  is gratis te downloaden. 

De inhoud die in de app aangeboden wordt, is het vervolg op het boek ‘Levensstijl als medicijn’, waarin prof. Reginald Deschepper (VUB) uitlegt hoe de zeven levensstijlpeilers bijdragen tot de gezondheid en dus een betere immuniteit. Deze immuniteit is cruciaal in het leven met Covid-19. De gezondheidscrisis heeft een belangrijke impact op onze levensstijl. Mensen worden geconfronteerd met meer stress, minder sociale contacten, beweging, een slechte nachtrust en vaak ook ongezondere voedingsgewoonten. Deze ongezonde levensstijl blijkt een grote vijand van immuniteit. Heel wat coronapatiënten die op de IC terecht komen hebben overgewicht met onderliggende aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Quiz
Op de app kunnen bezoekers hun levensstijlkennis beoordelen door deel te nemen aan een quiz en hun mening te geven over een aantal stellingen, zoals ‘Verhoogde jouw alcoholgebruik tijdens de coronacrisis ten opzichte van vroeger’. Via de app kunnen bezoekers ook hun interesse tonen om ook deel te nemen aan een onderzoek waarbij ze gedurende 12 maanden gevolgd worden op het vlak van hun levensstijlgewoonten. 

Publicatie Levensstijl tegen corona 
In navolging van zijn boek ‘Levenstijl als medicijn’ heeft professor Deschepper nu ook een publicatie geschreven over leven in coronatijden. Daarin staan tips en leidraden hoe je je het best weerbaar maakt. Het draag de titel “Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?” Het wordt gratis verspreid en men kan het raadplegen en downloaden via website www.lifeme.be of via Uitgeverij Lannoo https://www.lannoo.be/nl/je-levensstijl-als-medicijn

Over LifeMe
LifeMe vzw werd opgericht in 2018 met als doel het bewustzijn over de impact van levensstijl op de gezondheidsresultaten te verhogen door middel van een evidence based aanpak. Bovendien wil de organisatie onderzoek doen naar levensstijlgebonden onderwerpen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

3 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten