Wilde koala’s drinken toch: ze likken regenwater van de bomen
foto: Afbeelding van Gordon Johnson via Pixabay

Wetenschappers en  burgerwetenschappers hebben voor het eerst het natuurlijke drinkgedrag van koala’s in het wild geobserveerd en vastgelegd. De dieren, waarvan lang gedacht werd dat ze nauwelijks of nooit drinken, blijken tijdens regenbuien water van de stammen van de bomen te likken. De ontdekking kan van belang zijn voor de pogingen om de soort, waarvan de populaties sterk achteruitgaan, te redden. Bron en volledig artikel: VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten