Levensverwachting in armere landen snel gestegen en kindersterfte gehalveerd

Dankzij steeds betere gezondheidszorg stijgt de levensverwachting wereldwijd: in lage-inkomenslanden steeg de levensverwachting tussen 2000 en 2016 met elf jaar tot gemiddeld 62,7 jaar, zo maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekend. De stijging is vooral te danken aan betere bescherming tegen en behandeling voor besmettingen met hiv, malaria, tbc en tropische ziekten. Ook is er een verbetering merkbaar bij de verzorging van zwangere vrouwen en jonge kinderen. Tussen 2000 en 2018 is de kindersterfte gehalveerd. Bron en volledig artikel: De Morgen

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten