De meest bedreigde populatie primaten ter wereld verdrievoudigd na 17 jaar zorgvuldige bescherming
foto: Afbeelding van かねのり 三浦 via Pixabay

Dankzij de decennialange inspanningen op het gebied van natuurbehoud staat de kritisch bedreigde Hainan-gibbons van het eiland Hainan een betere toekomst te wachten. Het kleine tropische eiland voor de kust van China is de enige plek waar deze charismatische primaat wordt gevonden. De vooruitgang is traag door de beperkte kwaliteit van het leefgebied en het langzame voortplantingsproces dat eigen is aan de soort, maar alles kwam in een stroomversnelling vanaf het moment dat het instandhoudingsproject in 2003 begon. Bron en volledig artikel: Good News Network

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten