Wereldgezondheidsorganisatie verwelkomt cruciale nieuwe financiering voor vaccins
foto: Afbeelding van David Mark via Pixabay

De wereldgezondheidsorganisatie is ingenomen met de financieringstoezeggingen die zijn gedaan op de Global Vaccine Summit, dat virtueel werd georganiseerd door de Britse regering. Met deze nieuwe toezeggingen kan de volgende generatie beschermd worden en kan de ongelijkheid in ziekten verminderd worden door tegen 2025 nog eens 300 miljoen kinderen te vaccineren. 

“Dankzij vaccins zijn honderden miljoenen sterfgevallen voorkomen. Polio is op de rand van uitroeiing gebracht en de afgelopen jaren zijn er nieuwe vaccins beschikbaar gekomen voor ebola en malaria ‘, aldus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO. 

Bron en volledig artikel: WHO

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten