Leerkrachten kunnen nieuwe Gentse wetenschapsmuseum (GUM) gratis bezoeken deze zomervakantie
bron: Universiteit Gent

Het nieuwe GUM (Gents Universiteitsmuseum) kon op 21 maart niet opengaan voor het grote publiek door de Corona-maatregelen. Het is nog even wachten voor het GUM feestelijk kan opengaan voor iedereen. De Universiteit Gent richt zich nu met volle kracht op het mogelijk maken van de examens voor de 45.000 studenten. Intussen wordt verder gewerkt aan de opstelling en aan het educatieve programma van het GUM. Daarom nodigt de UGent deze zomer exclusief leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs (en hun huisgenoten) uit om het museum te komen testen. Dit natuurlijk binnen strikte veiligheidsmaatregelen en mits reservatie. Het GUM wil zo de leerkrachten warm maken voor een schoolbezoek tijdens het volgende schooljaar.

Het GUM is helemaal nieuw voor iedereen. En zeker voor leerkrachten die volop schooluitstappen plannen voor het schooljaar 2020-2021. Om hen de kans te geven om het museum te leren kennen, nodigen de UGent hen deze zomer uit (in samenwerking met Klasse). Zo leren ze het GUM al een beetje kennen en weten ze wat ze kunnen verwachten van een bezoek met de klas aan het GUM. Ze krijgen een infopakket mee over het educatief aanbod en kunnen enkele opdrachten die de gidsen met leerlingen normaal gezien doen zelf uitvoeren. Zo krijgen ze een unieke inkijk in de rondleidingen en ateliers die het GUM aanbiedt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten