Na Billiecup ook duurzame rietjes, dekens en planten in Mechelse horeca
bron en foto: Stad Mechelen

Wie op café of op restaurant gaat in Mechelen kan er in een 70-tal zaken nog moeilijk naast kijken: Mechelen is European Green Leaf Award-winnaar van 2020. De Billiecup werd eerder deze maand al geïntroduceerd, nu zijn er ook planten verdeeld, 1000 fleece dekens en meer dan 10.000 bamboerietjes. Met deze campagne helpen de horecaondernemers mee om Mechelen als duurzame stad te promoten.

Eind vorig jaar konden cafés, restaurants, lunch- en ontbijtbars in Mechelen duurzame gadgets aanvragen om uit te delen in hun zaak. Stad Mechelen gaf daarvoor een budget van 15.000 euro aan Mechelen Meemaken vzw en Horeca Mechelen, een vijfde van de gewonnen geldprijs van 75.000 van de European Green Leaf Award. Heel wat zaakvoerders tekenden in en beschikken vandaag over herbruikbare rietjes, fleece dekens, luchtzuiverende planten of een combinatie van deze voorwerpen, die allemaal het EGLA 2020-logo dragen.

Behalve de gadgets liggen er in de deelnemende horecazaken ook informatiebrochures die uitleggen waarom Europa Mechelen als voorbeeldstad op vlak van duurzaamheid naar voor schuift. Schepen van duurzaamheid Marina De Bie legt uit: “Duurzaamheid is de laatste tien jaar volledig ingebed in het Mechels beleid. We bekijken de zaken op lange termijn en durven innoveren op vele domeinen om onze stad leefbaarder, weerbaarder en beter te maken. Met deze campagne roepen we Mechelaars en bezoekers op om mee te bouwen aan een duurzame toekomst.”

Zero waste
“Duurzaamheid is iets wat je als stad niet alleen kan doen. Daarvoor is een goede samenwerking nodig met onze inwoners, organisaties en bedrijven. Als we allemaal een kleine inspanning doen, dan komen we tot een groots resultaat”, aldus schepen van economie, Greet Geypen.

“Ook bij ons cliënteel groeit steeds meer de zero waste-mindset. We bieden dezelfde service als vroeger. Alleen doen we dat nu op een duurzame manier en komen we meer dan ooit tegemoet aan de verwachtingen van onze klanten. We zijn blij om mee te kunnen schrijven aan het duurzaam verhaal van Mechelen”, aldus Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten