Inwoners van Kasterlee krijgen weer een nieuw gratis weekblad
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden, jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van meineresterampe via Pixabay

De 18.000 inwoners van de Antwerpse gemeente Kasterlee-Lichtaart-Tielen krijgen volgende maand een nieuw gratis weekblad in hun brievenbus met als titel DeMooiKasterleeKrant. Het is een initiatief van de Nederlandse uitgeverij DeMooiRooiKrant. Het is voor het eerst dat deze Nederlandse onderneming uit het Brabantse Sint-Oedenrode haar vleugels uitslaat naar België.

Na het verdwijnen van weekblad De Postiljon uit Kasterlee ziet de Nederlandse onderneming brood in een nieuw huis-aan-huisblad, dat geleid gaat worden door Lief Keuppens uit Kasterlee, de Nederlander Jan Verhoeven uit Lichtaart en de Nederlandse uitgeverij-eigenaar Bas van Turnhout. Verhoeven is als oud-inwoner van Sint-Oedenrode, dat in de volksmond ‘Rooi’ wordt genoemd, bekend met de werkwijze van de franchise-uitgever.

Eerste franchiseformule in Nederlandse krantenwereld

De Nederlandse ondernemer Van Turnhout is 10 jaar geleden in zijn woonplaats Sint-Oedenrode begonnen met het uitgeven van een geprinte uitgave van zijn nieuwssite. In 10 jaar is de keten sterk uitgebreid met verschijning in 6 andere gemeenten in zuidoost-Brabant. Het was destijds de eerste franchiseformule in de krantenwereld van Nederland met huis-aan-huisbladen gekoppeld aan een dagelijkse nieuwssite. De uitgever noemt het een ‘eigentijdse formule voor redacteurs en verkopers.’ Van Turnhout is continu op zoek aan franchisenemers.

De weekbladen van de Rooise uitgever kenmerken zich door een lage drempel voor inwoners en het verenigingsleven om in de krant te verschijnen. De kranten vervullen daardoor een sterke sociaalbindende functie.

In België wil Van Turnhout samen met Keuppens beginnen in Kasterlee; het is de bedoeling dat in meer Vlaamse gemeenten het weekblad gaat verschijnen.
DeMooiKasterleeKrant heeft volgens de uitgever onmiddellijk een overeenkomst gesloten met de gemeente Kasterlee om 50 weken per jaar informatie te verstrekken. De krant heeft inmiddels een kantoor betrokken in de Melkstraat 38 in Kasterlee.      

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten