Diksmuide verdubbelt subsidiepot van verenigingen
bron: Stad Diksmuide - Afbeelding: Wikipedia

Heel wat extra centen voor de Diksmuidse verenigingen want het stadsbestuur verdubbelt de subsidiepot voor de Diksmuidse verenigingen.

Verenigingen brengen leven in onze stad. Het stadsbestuur is hen erg dankbaar voor hun engagement en inzet en besliste daarom om een verdubbeling van de subsidiepot voor verenigingen op te nemen in het beleidsplan. We ondersteunen financieel 165 verenigingen met een totaal bedrag van net geen 260.000 euro, zonder één vorm van administratieve last op te leggen. Deze verenigingen situeren zich over 5 sectoren, sport, jeugd, cultuur, senioren en welzijn” aldus het stadsbestuur.

Noodfonds Vlaamse Regering

De Vlaamse Regering kende een Vlaams noodfonds toe aan steden en gemeenten als ondersteuning voor de sport-, jeugd-, en cultuurverenigingen. Bij uitbreiding kiest het bestuur er voor om in Diksmuide ook de senioren- en welzijnsverenigingen extra te ondersteunen. Vanaf 2021 wordt de globaal verdubbelde subsidiepot herverdeeld op basis van nieuwe criteria. De gemeenteraad buigt zich eind augustus over de nieuwe reglementen hiervoor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten