Online digitaal dagboek voor spoedpatiënten
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Stefan Schranz via Pixabay

Een opname op de spoed van een ziekenhuis is in de meeste gevallen een ingrijpende gebeurtenis. Een patiënt kan zich achteraf vaak weinig meer van de opname herinneren, omdat hij langdurig onder narcose is geweest. Mede hierom krijgt meer dan de helft van spoedpatiënten later te maken met lichamelijke, cognitieve of psychische klachten. Ook familieleden kunnen hier last van hebben. Een online-digitaal dagboek geeft inzicht in wat er is gebeurd. Dat kan helpen om de opname op de spoed te verwerken. En dat biedt meer mogelijkheden dan de papieren variant. Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond in de Nederlandse provincie Noord-Brabant is hiermee begonnen.

Het online dagboek is eenvoudig in het gebruik en meerdere mensen kunnen eraan meeschrijven, op afstand, bijvoorbeeld vanuit huis. Het is ook mogelijk medewerkers van de spoed toegang te geven tot een dagboek. Dan kunnen zij hun ervaringen eraan toevoegen. Zo ontstaat een nog completer verhaal van wat er is gepasseerd tijdens de spoedopname.

Het idee voor een digitaal dagboek bestond al langer in het Helmondse ziekenhuis. De ontwikkeling ervan kwam in een stroomversnelling door de strenge bezoekmaatregelen tijdens de corona-crisis.

Zorgverzekeraar CZ ondersteunt het project financieel voor twee jaar.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten