Thuiszorg West-Brabant test mensen thuis op corona
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van moritz320 via Pixabay

Als eerste in Nederland begint Thuiszorg West-Brabant op verzoek van de GGD met coronatesten bij mensen thuis. Vooralsnog gaat het om minder mobiele en mindervalide oudere mensen met verdachte verschijnselen in negen West-Brabantse gemeenten: Etten-Leur, Zundert, Rucphen, Halderberge, Roosendaal, Moerdijk, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht.

Thuistesten verlaagt de werkdruk in teststraten en zorgt dat kwetsbare ouderen toch snel duidelijkheid hebben. Het is vooral een efficiënte werkwijze. Tot nu komen kwetsbare senioren op een wachtlijst om speciaal naar de enige West-Brabantse teststraat in Breda te worden vervoerd. Dat nam steeds een aantal dagen in beslag.

De ouderen die voor een coronatest in aanmerking komen, krijgen bezoek van wijkverpleegkundigen van het ‘virale team’ van Thuiszorg West-Brabant (TWB). Zij krijgen bij wijze van spreken aan de keukentafel de swapstaafjes in hun neus en keel. De TWB-wijkverpleegkundigen dragen beschermende kleding. De monsters worden in een laboratorium in Roosendaal onderzocht. Een dag later volgt de uitslag.

Met deze thuiszorgtest loopt West-Brabant vooruit op een mogelijk ernstige toename van het aantal besmettingen met Covid-19. Volgende maand zijn in West-Brabant drie teststraten in plaats van nu slechts één bij het stadion van voetbalclub NAC in Breda. Deze sluit vanwege de start van het voetbalseizoen. Er komen nieuwe overdekte testplaatsen in Etten-Leur, Raamsdonksveer en Roosendaal.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten